miercuri, 20 mai 2009

Trascău si Valea Arieşului

Marţi şi miercuri (21 şi 22 aprilie 2009) am făcut o tură cu pornire din Aiud in Munţii Trascău cu retur pe Valea Arieşului.

Ziua 1: Aiud - Râmeţ - Ponor - Mogoş - Abrud - Câmpeni.
De la Aiud pana la Râmeţ e o urcare de 20 de km pe drum judeţean (cred) puţin circulat de maşini. După un mic popas la izvorul din Râmeţ


drumul ocoleşte varful Pleaşa (1250 m) şi merge relativ pe curba de nivel pană în Ponor. De aici este o panoramă superbă asupra Cheilor Râmeţului.


Din Ponor se coboară spre Geogel pe drum forestier, apoi e o urcare si coborâre spre Mogoş. Drumul merge pe o vale prin câteva sate aproape părăsite. In Mogoş se urca pana la marginea rezervatiei Poiana Narciselor de la Negrileasa apoi urmeaza coborare pana in Abrud si mai departe spre Câmpeni unde am innoptat la o pensiune (Rivaly). In total 94 de km, 7h 30m de pedalat efectiv cu o viteza medie de 12.5 km/h.

Ziua 2: Câmpeni - Buru - Aiud.
Coborare pe valea Ariesului, pe traseul mocaniteti pana la Buru. Traficul nu este foarte aglomerat, nu sunt tir-uri, si peisajele sunt superbe. Din Buru drumul urca incet pana in Coltesti. Aici am mancat la o pensiune deosebita - Conacul secuiesc.

Apoi urmeaza o coborare prin Cheile Aiudului. Total 96 km.
Harta traseului:


Bike route 403323 - powered by Bikemap 

Dani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Copyright ©2015 - Aselenizare. All rights reserved.