luni, 27 iulie 2009

Intregalde - Lacul Iezer

La sfârşitul lui iulie, într-o sâmbătă, am făcut împreuna cu Florin o tură pe langă casa, prin Apuseni cu bicicletele.
"Dis de dimineata" (pe la 12:30) am încarcat ţestoasa cu bicicletele si la ora 13:00 eram in Galda de jos (cam 20 de km din Aiud pe E81, spre Alba Iulia), puctul de pornire al traseului.
Am trecut prin Cheile Intregalde unde niste concetăţeni frigeau carnea pe gratar asa ca ne-am vazut de drum fara a face pauza. Învinsi de caldură şi inspiraţi de un grup de copii care şi-au facut un baraj in apă, ne-am răcorit şi noi un pic in vale. In satul Întregalde am oprit la punctul de informare turistică dar din pacate era inchis sambata la ora 14:00. Oare la ce ora s-au gandit ei ca trec turiştii pe acolo? Luni dimineată la 9?
In satul Necrileşti, traseul marcat dupa care mergeam urca cam brusc pe deal.
Am apelat la înţelepciunea localnicilor care ne-au asigurat ca este un drum mai bun "un pic mai sus" şi am ajuns pe drumul acesta:
In varful dealului, o ciurda de vite ne-a salvat de cautarea traseului, si cu bunavointa ciurdarului eram "back on track". Am trecut pe langa o superba herghelie de cai si am fost fugariti de câţiva câini ciobaneşti.
Intr-un final am ajuns la lacul Iezer, ultimul obiectiv al traseului.
De la lac urmeaza o coborare mai periculoasa unde personal am facut cunostinta cu pamântul, apoi cu 100 de metri înainte de începerea drumul asfaltat Florin s-a ales cu o pană. In momentul acela ne-am dat seama ca nu aveam camera de rezerva asa ca am vulcanizat camera "bolnava" pe loc urmarind procedura ISO implementată si testată cu un an in urma.
A urmat un sprint de aprox 25 de km prin Ighiel, Ighiu, Cricau pana in Galda de Jos unde ne astepta ţestoasa.
În total au fost 75 de km pe care i-am facut in aproximativ 7 ore. Harta traseului:


Bike route 657404 - powered by Bikemap 
Dani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Copyright ©2015 - Aselenizare. All rights reserved.