luni, 28 martie 2011

Făget

Nerăbdător să testez o nouă jucarie, am ales un traseu offroad, prin pădure. Făget este numele padurii de la sud de Cluj-Napoca şi e traversată de câteva trasee marcate, numai bune pentru biciclit (banda roşie - Cluj-Napoca - Cheile Turzii, banda albastră şi crucea albastră - Cluj-Napoca - Varful Peana (833 m), recomand harta Clujul si împrejurimile pentru cine nu cunoaste zona).
Am început urcarea prin noul cartier Europa, pe Eugen Ionescu până la campingul Faget unde am cotit stânga de pe drumul asfaltat, prin pădure. Prima impresie a fost ca a trecut criza imobiliară, datorita dezvoltărilor din zonă. A doua concluzie imediată a fost ca oamenii nu au uitat sa se iubească şi ca natura le amplifică aceste sentimente, datorită "resturilor de dragoste" presărate într-o anumită zonă.
Cu puţin efort am depaşit zonele accesibile automobilelor şi am intrat pe traseu.
Deşi verdele încă nu a prea apărut, vestitorii primaverii sunt la datorie
În punctul în care bada roşie şi cea albastră se despart a început bucla, urmând sa continui în faţă pe cea roşie şi sa revin pe cea albastră.
În apropiere de Casele Miceşti mi-am dat seama ca unul din saboţii de frâna de pe spate s-a desfăcut, dar cu ajutorul unui localnic am remediat defecţiunea.
In apropiere de vârful Peana, langă o stână îngradită, am dat peste o rămăşiţele unei capre

Am ajuns si în cel mai înalt vârf din vecinătatea Clujului, varful Peana:

De aici am cobor\t tot prin pădure pe crucea albastră, iar în apropiere de şosea am cotit dreapta pe un drumeag din padure pentru a ajunge din nou la banda albastră. Am trecut pe la izvorul Bilaşcu care din păcate era secat  - presupun ca s-a înfundat cu ceva rezervorul, deoarece erau câteva bălţi langă. N-am reuşit sa-l decolmatez aşa că mi-am continuat traseul. O altă surpriză plăcută au fost 2 caprioare cu care mi-am intersectat drumul. Din păcate n-am reuşit să le fotografiez prea bine, dar dacă doriţi să vedeţi şi să interacţionaţi cu animale sălbatice vă recomand zoo-parcul Moara de Vânt, din apropiere.
A fost o tură relativ scurtă, dar cu avantajul ca e foarte aproape de oras si poate fi facută şi seara, după servici.
Traseul:

Bike route 874143 - powered by Bikemap 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Copyright ©2015 - Aselenizare. All rights reserved.