sâmbătă, 1 ianuarie 2011

Salzkammergut - Wolfgangsee

Destinaţia pentru ziua următoare a fost lacul Wolfgangsee. Aceasta a fost cea mai frumoasă zi din concediu.
Am pornit lejer dimineaţa (că doar eram în concediu) pe traseul din ziua precedentă pâna la graniţa dintre regiunile Upper Austria şi Land Salzburg. Aici a început prima şi singura căţărare din traseu. Drumul urcă prin padure, pe şosea, dar masinile te ocolesc cu grijă şi fără grabă. Întâlnim alţi biciclişti care coboară panta dar şi o trupă care ne depăşeşte în viteză pe urcare. În vârf fiind pădure, singurul lucru notabil era pista dedicată pentru biciclişti care începea din acel punct şi cobora pe partea cealaltă. În coborâre trecem pe lângă un mic lac şi un hotel-castel. Dupa încă 2 curbe peisajul se deschide un pic şi jos se vede o parte din lacul Wolfgangsee cu orăşelul St. Gilgen - unde s-a născut mama lui Mozart - şi un mic port pentru ambarcatiuni.de agrement.  Drumul intră din nou printre copaci, pentru ca apoi sa ne impresioneze cu imaginea de mai jos
După ce ne săturăm de privit şi pozat ajungem şi în oraşel. Aşa cum ne-am obişnuit şi acesta arată perfect, deşi mulţimea de turişti încurcă un pic circulaţia.
La ieşirea din oraş apare din nou pista
şi fermele specifice

La un moment dat oprim pe malul lacului să ne odihnim şi observ ca una din biciclete are pană. Până unii repara pana... alţii trag un pui de somn.
Planul era să vizităm şi Bad Ischl, dar vremea ne-a făcut să ne răzgândim, şi am luat-o înspre St. Wolfgang. Aici am luat masa şi am descoperit că ora era prea târzie pentru Schafberg - un fel de mocaniţă care urcă 1200 m diferenţă de nivel până la 1723 m altitudine.
Ne-am mai bucurat un pic de orăşel şi de panorama oferită de acesta
vedem şi cum se relaxează unii fără a deranja cu ceva pe ceilalţi
şi apoi facem cale întoarsă.
Exact în locul unde am făcut pană la dus ne oprim ca să admirăm din nou oraselul St Wolfgang aflat pe celălalt mal cu muntele Schafberg în spate
ne scaldăm şi noi un pic in apa "limpede ca cristalul"
şi pe înserate ajungem la cort.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Copyright ©2015 - Aselenizare. All rights reserved.