luni, 14 mai 2012

Măguri - Răcătău

Când m-am uitat peste prognoza meteo pentru week-end si am văzut 27 de grade si soare pentru ziua de sâmbătă si doar 15 cu ploaie pentru duminică, m-am gândit că ar merge un traseu de o jumătate de zi. Ca și detinație am căutat o zonă relativ aproape de Cluj (max 50 km), dar și destul de salbatică încât să nu mă intersectez cu grătăristii sau cu puii de Schumacher care își testează mașinile pe drumurile de munte unde a aparut asfaltul. Am ales comuna Măguri-Răcătău, pe valea Someșului Rece, unde am mai facut un traseu in trecut. 
Am lasat mașina chiar la intrarea in satul Răcătău, la intersecția cu drumul Generalului, și am pornit prin sat dar dupa aproximativ un km, am virat dreapta spre satul Măguri (a 2-a strada la dreapta, este indicator - Măguri 5 km). Asa cum ne-a avertizat un localnic, drumul urcă destul de abrupt, cam 500-600 de m pe verticală in 5 km, similar cu drumul Generalului. După 4 km urcați într-o ora și ceva, am ajuns in locul ideal de luat masa


Dupa ce ne-am ghiftuit, am întrebat un localnic alertat de caine de prezența unor staini pe terenul sau, cum se prezintă drumul în continuare. Am fost dezamagiți sa aflăm ca incă mai urcă, iar când i-am zis planul nostru pentru ziua in curs ne-a raspuns întrebarea "Astăzi?!" Am pornit mai departe cu forțe proaspete, drumul a mai urcat puțin iar noi am început să întalnim grupuri de vaci care se întorceau de la pășune și care ne priveau nedumerite. Un cal ne-a studiat de asemenea curios peste gard
Ajunși pe culme, am putut vedea pe culmea paralela din partea dreapta casele rasfirate ale satului Marișel, pe unde am fost in intr-o tură anterioată, iar in partea stangă se vedeau culmile din masivul Muntele Mare.
In centrul satului am dat de drumul care coboară din Măguri la barajul de la Someșul Rece, la care se lucra in urma cu 1 an și jumatate. Acum drumul este asfaltat "ca în palmă".
Din păcate minunea nu durează decât 3-4 km, iar apoi pe vale dăm din nou de drum neasfaltat. Este și o parte bună aici, traficul auto este aproape inexistent.
Bike route 1570671 - powered by Bikemap 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Copyright ©2015 - Aselenizare. All rights reserved.